Tech

Whatsapp voegt binnenkort notificaties per gesprek toe

23 juli 2015 11:17 Aangepast: 28 april 2018 00:34

<p><strong>Nu kan je notificaties in Whatsapp enkel voor groepsgesprekken uitzetten, straks kan je het voor alle gesprekken regelen.</strong></p>

Vrijwel iedereen die Whatsapp gebruikt zit in een handvol groepsgesprekken, die je gelukkig op mute kan zetten. Die optie komt binnenkort naar alle gesprekken op in ieder geval de Android- en iOS-versies van iOS. Dat blijkt uit de nieuwste versie van Whatsapp voor Android, en vertaal-documenten van Whatsapp voor iOS.

Net als bij de groepsgesprekken nu al mogelijk is kan je straks elk gesprek voor 8 uur, 1 week of 1 jaar de notificaties uitschakelen. Ook kan je dan per contact een ander bericht-geluid instellen, en de lengte van de vibratie per contact bepalen. Android-gebruikers kunnen per contact de kleur van het led-lampje voorop hun telefoon instellen.

Daarnaast wordt het mogelijk om een bericht als ongelezen te markeren. De zender van het bericht merkt daar niks van, die ziet nog steeds de twee blauwe vinkjes. Maar jij kan jezelf er zo bijvoorbeeld aan herinneren nog op dat bericht te reageren. Als laatste wordt het mogelijk om met telefoongesprekken via Whatsapp minder data te verbruiken, door een nieuwe optie aan te vinken. De vernieuwingen worden binnenkort verwacht.

Lees ook:

Hoeveel MB's kost een telefoongesprek met WhatsApp?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van