Tech

Het gaat niet lekker met HTC: Taiwanezen draaien recordverlies

06 augustus 2015 12:01 Aangepast: 28 april 2018 00:34

<p><strong>Het ziet er niet goed uit voor HTC: afgelopen kwartaal leed het bedrijf een recordverlies, en verwacht nog meer daling.</strong></p>

HTC maakt vandaag bekend dat het 33 miljard Taiwanese dollar (956 miljoen euro) omzet heeft gedraaid. In hetzelfde kwartaal vorig jaar draaide HTC nog bijna dubbel zoveel omzet, en zelfs toen was de dalende lijn al ingezet. HTC draait dan ook een nettoverlies van 8 miljard Taiwanese dollar (232 miljoen euro). Een absoluut record; het vorige kwartaalverlies lag op 3 miljard Taiwanese dollar.

Bovendien verwacht HTC niet snel uit de rode cijfers te komen. Voor het huidige kwartaal voorspelt het bedrijf een verlies van ruim 4 miljard Taiwanese dollar. De verwachte omzet voor het aanstaande kwartaal is tussen de 19 en 22 miljard Taiwanese dollar (tussen de 550 en 640 miljoen euro). Met forse bezuinigingen hoopt HTC op termijn weer gezond en succesvol te worden. Ook nieuwe producten zoals VR-bril Vive die samen met Valve wordt ontwikkeld moet voor nieuwe kansen voor het bedrijf zorgen.

De slechte cijfers zijn te wijten aan de tegenvallende verkopen van HTC-telefoons. Volgens HTC is de vraag naar zijn high-end toestellen laag, terwijl het bedrijf het juist van zulke toestellen moet hebben. Maar HTC kan op de Android-markt het grote Samsung enerzijds niet bijbenen, en wordt aan de andere kant ingehaald door Chinese bedrijven die high-end telefoons voor veel lagere prijzen aanbieden.

Meer over HTC:

Zo ziet de HTC VR-bril Vive eruit

Eerste indruk: HTC One M9

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van