Ga naar de inhoud
Tech

Deze actiecamera monteert zelf de tofste momenten aan elkaar

<p><strong>Graava is een actiecamera die 'weet' welke beelden de moeite waard zijnen ze meteen aan elkaar monteert. </strong></p>

Als je een hele dag beelden met een actiecamera hebt geschoten, heb je geen zin om daar handmatig een filmpje van te monteren. Nieuwe actiecamera Graava heeft daar wat op gevonden. De camera bepaalt op basis van een aantal sensoren en een stukje kunstmatige intelligentie of beelden interessant zijn of niet.

Dat maakt het volens de makers mogelijk gewoon in het wilde weg te filmen; de camera vogelt zelf uit welke beelden de moeite waard zijn. Op basis van plotselinge dingen die in beeld gebeuren, zaken die de microfoon oppikt, je gps-locatie en zelfs je hartslag bepaalt de software van Graava welke beelden boeiend zijn.

Na een dag filmen hoef je daarom alleen maar de app te openen, de gewenste lengte van je vide te kiezen en daar een nummer onder te zetten, en Graava doet de rest. De beelden worden automatisch op de beat van de muziek gezet, en als er met meerdere Grava-camera’s is gefilmd wisselt de app automatisch van perspectief. Overigens kan de Bandit van Tomtom ook een vergelijkbare manier zelf filmpjes monteren, gebaseerd op info uit de versnellingsmeter en de barometer.

De Graava filmt in 30 fps op 1080p, en op 60 fps in 720p. Foto’s zijn 8 megapixel, en het cameraatje kan timelapses maken. De zichthoek is 130 graden, en de 1100 mAh-accu gaat bij full-hd filmen drie uur mee. Opladen gebeurt draadloos, door de camera aan de bijbehorende magnetische lader te klikken. In dat geval kan Graava ook dienst doen als een soort van Nest Cam. Graava wordt vanaf februari 2016 geleverd voor 399 dollar, en is vooruit te bestellen voor 249 dollar.

Lees ook:

Uitpakparty: TomTom Bandit

Dit is de nieuwe bewakingscamera van Google-bedrijf Nest