Tech

Dronken op de fiets? Niet met dit slot

10 augustus 2015 09:22 Aangepast: 28 april 2018 00:34

<p><strong>Met een slok op naar huis fietsen is er niet meer bij met dit slot. </strong></p>&#13;

Heb je afgelopen weekend staan tanken in de kroeg en ben je daarna op de fiets naar huis geslingerd? En weet je daar niets meer van toen je wakker werd? Dan val jij binnen de doelgroep van het Japanse Alcoho-Lock, een fietsslot dat alleen opent als jij er met een nuchtere adem in blaast.

Automatisch bericht

Zo niet, dan gaat het slot niet open en wordt er automatisch een berichtje gestuurd naar een vriend of partner met de mededeling dat je dronken bent. De ander krijgt dan de optie een bericht te sturen of te bellen, om je over te halen niet dronken te gaan fietsen. De persoon aan de andere kant van de lijn heeft overigens ook de bevoegdheid om het slot wél te openen.

Te duur

Het slot is bedoeld voor mensen die zichzelf roekeloos vinden op de fiets met een slok op (en wie vindt dat nou?). De vraag is dus maar hoe groot de afzetmarkt van dit ding is, zeker omdat hij zo'n 230 euro kost. Daar kun je flink wat biertjes van kopen. Hoewel er genoeg haken en ogen aan het project zitten, is het idee best nobel. Hieronder probeert de maker van het slot de aankoop te verantwoorden.

bekijk op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van