Tech

Filmstudio blundert: tal van 'Pixels'-video's onterecht offline gehaald

10 augustus 2015 09:49 Aangepast: 28 april 2018 00:34

<p><strong>Vimeo moest filmpjes met 'Pixels' in de titel offline halen, omdat ze in strijd zouden zijn met de gelijknamige film.</strong></p>&#13;

Dat komt omdat een anti-piraterij bedrijf in dienst van Columbia Pictures (die de nieuwe film Pixels uitgeeft) Vimeo met claims heeft bestookt om bepaalde filmpjes met het woord 'Pixels' in de titel offline te halen. Daarmee wil het bedrijf voorkomen dat de gelijknamige film niet naar de videodienst geüpload wordt.

Slachtoffers

Slecht idee natuurlijk, want ook indie-studios en andere filmmakers die geen enkel auteursrecht van Columbia schenden worden hierdoor geraakt, zo toont TorrentFreak. Eén van de slachtoffers is de onafhankelijke non-profit organisatie NeMe: "We hebben bericht gehad dat onze video Pixels uit 2006 offline is gehaald. De video was gemaakt met eigen foto’s en muziek met een klein budget en zonder inbreuk te maken op copyright van wie dan ook."

Zelfs officiële trailer offline

Helemaal stom: ook trailers van Pixels (de Columbia-film) en de korte film waarop deze is gebaseerd werden offline gehaald. De originele korte film lijkt het weer te doen, maar de officiële trailer werkt nog steeds niet. NeMe heeft gezegd dat, om zijn video weer online te krijgen, het bedrijfsadres opgestuurd moet worden, evenals verschillende statements waarin ze uitleggen geen rechten te schenden.

Slechte ontvangst

Pixels draait vanaf 20 augustus in de Nederlandse bioscoop en lijkt het voornamelijk van slechte publicaties te moeten hebben. Op RottenTomatoes scoort hij tot nu toe 18 procent.

bekijk op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van