Tech

Modulaire computer van Acer kan je stapelen als Lego

02 september 2015 15:23 Aangepast: 27 april 2018 23:32

<p><strong>Acer maakt uitbreiden van pc-mogelijkheden gemakkelijker dankzij modulaire componenten.</strong></p>&#13;

Een eigen computer bouwen is nog niet zo simpel als even een paar dingen op elkaar klikken. Of wel? De nieuwe pc van Acer, genaamd de Revo Build Series, begint met een klein blok waar je meerdere blokken op kunt stapelen om hem uit te breiden. Het is net Lego.

Modulair

Het kleine blok waarmee je begint is het belangrijkst. Door er blokken aan toe te voegen breidt je de mogelijkheden alleen maar uit. In het begin bevatten de blokken bijvoorbeeld 500GB of 1TB aan extra opslagruimte, een speaker, een projector en een microfoon. Acer zal in de loop der tijd regelmatig nieuwe blokken uitbrengen, al is niet bekend hoe vaak dat zal zijn. Ook de prijs is nog onbekend.

Basisblok

De Acer Revo Build Series is in standaardformaat vrij klein: 12,5 bij 12,5 cm met een hoogte van bijna 5,6 cm. Je hebt zelf nog de keuze uit een Celeron of Pentium processor en je kunt er maximaal 8GB aan werkgeheugen in kwijt. De basis komt met drie usb 3.0-poorten, een hdmi-poort, een DisplayPort, een sd-kaartlezer en een opening voor microfoon of koptelefoon.

Prijs

De Revo Build Series komt in oktober uit in Europa voor een startprijs van 200 euro. Daar zitten dan uiteraard nog geen blokken bij. Hoe hij zonder toegevoegde componenten presteert is nog maar de vraag.

Lees ook:

Fairtrade-telefoon Fairphone 2 is dit keer half-modulair

Deze modulaire drone is sterk en gemakkelijk mee te nemen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van