Tech

iPad Pro gepresenteerd met stylus en toetsenbord

09 september 2015 19:39 Aangepast: 27 april 2018 23:32

<p><strong>De iPad Pro komt er echt. 12,9 inch, gericht op zakenmarkt.</strong></p>

Apple heeft de iPad Pro vanavond aangekondigd. Hij heeft een scherm van 12,9 inch met 2732 bij 2048 pixels ("Meer dan een 15-inch MacBook Pro met Retina-display") en een heel dunne rand. Hij oogt wel wat als een (nog) grotere versie van de iPhone 6S Plus.

Sneller en krachtiger

Apple noemt het grote scherm belangrijk, niet alleen om op te werken, maar ook om series en films op te kijken. Volgens Apple heeft het meer kracht en prestatievermogen dan welk iOS-apparaat dat het bedrijf ooit heeft gemaakt. De iPad Pro heeft een A9X-chip die 1,8 keer sneller is dan de A8X-chip van de iPad Air.

Accu

De accu van de iPad Pro gaat tot tien uur mee op een volle lading. Verder heeft de Pro vier speakers, dat voor een beter geluid moet zorgen. Ook is de iPad Pro lekker dun: slechts 6,9 millimeter (dat is 0,8 millimeter dikker dan de iPad Air).

Toetsenbord en stylus

Apple verkoopt een apart toetsenbord (de Smart Keyboard) en een stylus (Apple Pencil) waarmee werken gemakkelijker moet worden. De accessoires zijn niet goedkoop: de Pencil kost 99 dollar en het Keyboard 169 dollar.

Kleuren en prijs

De iPad Pro komt er in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs. Hij kost vanaf 799 dollar met 32GB, verkrijgbaar vanaf november.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van