Tech

Sony: 'Gebruik onze waterdichte telefoons niet onder water'

11 september 2015 16:04 Aangepast: 27 april 2018 23:32

<p><strong>Hoewel Sony adverteert dat zijn waterdichte Xperia-telefoons onder water foto's kunnen maken, raadt het bedrijf het officieel af.</strong></p>

Sony was er in 2013 als eerste grote smartphonefabrikant bij met compleet een waterdichte smartphone. In elke review werd die Xperia Z onder de kraan gehouden, en voor de Z-serie die volgde maakte Sony ook meermaals reclames waarbij de telefoon wordt gebruikt om onder water te filmen en fotograferen.

Toch raadt het bedrijf officieel af om de telefoon daadwerkelijk onder water te gebruiken, ontdekte Xperiablog. Hoewel de toestellen volgens het bedrijf wel degelijk volgens de IP68-classificatie waterdicht zijn, is die eigenschap voorzichtig in een laboratorium getest. Heel rustig, en met de telefoon in standby-modus.

Sony geeft daarmee aan het niet kan garanderen dat het toestel wel waterdicht blijft wanneer het wat wilder wordt bewogen onderwater. Ook raadt Sony af zijn waterdichte telefoons onder te dompelen in alles behalve zoet water, zoal chloorwater of zout water.

Sony raadt nu dan ook af de nieuwe Xperia Z5 onder water te houden. Door teveel mogelijke factoren kan het bedrijf de waterdichtheid in de praktijk niet garanderen. Gelukkig hebben we de onderwaterfoto's nog.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van