Tech

Geef deze 3d-geprinte vluchtelingen een thuis

12 september 2015 14:51 Aangepast: 27 april 2018 23:32

<p><strong>Van tien vluchtelingen zijn 3D-scans gemaakt waarna ze als 10 cm grote 3D-geprinte poppetjes een thuis zoeken. En krijgen.</strong></p><p></p>

"Bommen vernielden onze stad. We moesten weg! Onze pasgeboren zoon Ahmed was amper vier weken oud", vertelt Jihin (28) uit Syrië. Haar verhaal staat te lezen als je de link die op haar 5 centimeter grote shirt geschreven staat volgt. Die leidt naar MovingPeople.nu.

Het poppetje van Jihin is één van de tienduizend 3d-geprinte figuurtjes die door ons land zwerven op zoek naar onderdak. De poppetjes uit dit streetart-project zijn gebaseerd op tien vluchtelingen die zijn geïnterviewd en gefotografeerd, waarna er 3D-scans van ze zijn gemaakt. Wie een printje vindt, kan het een nieuw thuis bieden en de vondst op sociale media delen met de hashtag #movingpeople.

De makers van Power of Art House hopen dat de beeldjes zoals dat van Jihil een tijd lang rondzwerven. Initiatiefnemer Saskia Stolz legt uit: "Wij merken dat het verhalen zijn die mensen liever niet horen. Of erger nog; dat het gaat om mensen waar niemand op zit te wachten. Juist daarom willen wij vluchtelingen een gezicht geven en hun verhalen vertellen".

De street-art vertoont gelijkenissen met het werk van de Britse kunstenaar Slinkachu.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van