Tech

Facebook gaat Hyves nadoen met nieuwe 'Respect-knop'

16 september 2015 10:04 Aangepast: 27 april 2018 23:32

<p><strong>Facebook nieuwe knop naast de like gaat meer op de oude Respect-knop van Hyves lijken. Weet je nog?</strong></p><p></p>

Facebook gaat binnenkort een nieuwe knop introduceren naast de bekende like-knop: een respect-knop. Met de nieuwe knop kunnen gebruikers hun medeleven betuigen en respect uiten.

Dat zegt Facebook-ceo Mark Zuckerberg tijdens een vraag-en-antwoordsessie. Er zijn al bijna een jaar plannen voor een knop waarmee gebruikers hun medeleven kunnen betuigen, maar nu heeft Zuckerberg de knop ook daadwerkelijk aangekondigd. "Ik kan nu zeggen dat we eraan werken en dat de knop bijna klaar is. Ondanks dat het een kleine knop is, is het ontwikkelen ervan veel werk", aldus Zuckerberg.

Een dislike-knop voor negatief sentiment komt er niet. "Je wilt niet iets belangrijks op Facebook delen om vervolgens iemand te hebben die het gaat disliken", vertelt Zuckerberg. Volgens de Facebook-baas komt de nieuwe knop van pas bij statusupdates waar een like mogelijk ongepast is, zoals een bericht dat iemand is overleden.

Hyves

De nieuwe knop heeft veel weg van de respect-knop van het Nederlandse sociale netwerk Hyves, dat in 2013 de stekker eruit trok. De naam van de nieuwe Facebook-knop is nog niet bekend, maar Zuckerberg benadrukt dat het een gevoel van 'ik voel met je mee' moet uitdragen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van