Ga naar de inhoud
Tech

App van de week: Pricepin

<p><strong>Wil je iets kopen, maar wacht je liever tot het wat goedkoper is geworden? Pricepin houdt prijsschommelingen voor je bij.</strong></p><p></p>

De Nederlandse app Pricepin wordt dit weekend gelanceerd op het Uprise Startup Festival, maar is nu al te downloaden en te gebruiken. De app laat gebruikers producten 'pinnen' in webshops en houdt het bij als de prijs ervan veranderd wordt. Dankzij een melding ben je daar direct van op de hoogte, dus zo mis je geen goeie deals meer.

Prijzen pinnen

Bezoek je een webshop in je browser en bekijk je een productpagina, dan kun je het pinnen. Via de app kun je al die producten bekijken en als je erop tikt krijg je handige extra informatie. Zo staat de originele prijs erbij, maar ook hoeveel hij nu kost en wat de laagste bekende prijs in de webshop was.

Daarnaast kun je in één oogopslag dankzij het grafiekje zien of er qua prijs een dalende lijn is ingezet. Handig is verder dat erbij staat hoeveel procent je uiteindelijk bespaart op het originele bedrag.

Volgen

De app an sich is heel simpel qua opzet. Het pinnen doe je vanuit de browser, Pricepin zelf is een verzamelplek waar je items op jouw verlanglijstje kunt tracken. Om prijzen te vergelijken moet je wel even registreren, je kunt op de hoogte gehouden worden via notificaties of mail.

Het is gemakkelijk prijzen van producten te volgen, het enige wat jij dan moet doen is bepalen wanneer ze op z'n laagst zijn, want wellicht betreft het foutje in de shop of een tijdelijke actie. Pricepin is al met al een must-have voor koopjesjagers.

Download Pricepin voor Android of voor iOS (gratis)