Tech

Shapeways laat je 3D-selfies maken in 9 Nederlandse winkels

28 september 2015 12:23 Aangepast: 27 april 2018 23:01

<p><strong>De 3D-printdienst Shapeways gaat een samenwerking met Nederlandse winkels aan: je kunt er '3D-selfies' printen.</strong></p>&#13;

Shapeways maakt het dankzij medewerking van Nederlandse winkels een stuk gemakkelijker om een Mini Me van jezelf te laten maken. In negen winkels door het land kun je nu een 3D-selfie laten maken én printen. Zo hoopt Shapeways 3D-scannen en -printen toegankelijker te maken voor een groter publiek.

Negen steden

Je kunt voortaan in de steden Arnhem, Eindhoven, Maastricht, Harlingen, Amstelveen, Rijswijk, Naaldwijk, Leiderdorp en Hoofddorp terecht om een 3D-selfie te laten maken. Dat kan alleen of met meerdere mensen tegelijk. Je moet dan ongeveer een minuut stilstaan terwijl je rondom gescand wordt. Dat hoeft niet meer in een grote cabine, maar wordt tegenwoordig gewoon gedaan door iemand die met een iPad om je heen loopt.

Gouden beeldje van jezelf

Het scanbestand wordt dan naar Shapeways verstuurd via een iPad-app. Klanten krijgen een link waarmee ze verschillende maten en meer dan 50 materialen kunnen kiezen, zoals volgekleurd zandsteen en verschillende metalen, waaronder zilver of zelfs goud. Vervolgens is de selfie te bestellen bij Shapeways. De 3D-selfies zijn vanaf circa 30 euro te koop. De prijzen verschillen per gekozen materiaal.

bekijk op YouTube

Lees ook:

Deze Nederlandse koptelefoon kan je zelf 3D-printen

Artsen printen straks een persoonlijk 3D-model van je hart

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore