Tech

Amazon mag bezorging met drones testen in Verenigd Koninkrijk

26 juli 2016 08:40 Aangepast: 30 juli 2017 20:30

Amazon mag van de Britse overheid experimenteren met bezorging met drones. Het is het eerste land in Europa dat dit toestaat van de Amerikaanse webwinkel.

Amazons dronepiloten mogen door een nieuwe overeenkomst met de Britse overheid testvluchten maken waarbij de drone buiten hun zicht vliegt. Volgens de huidige droneregels is dat niet toegestaan. De Amerikaanse webwinkel mag tijdens de testen ook één persoon de controle over meerdere drones tegelijk geven.

Ook test Amazon drones die zelf obstakels ontwijken dankzij sensoren. De experimentele bezorgdrone-dienst, met de naam Prime Air, werd door Amazon al in 2013 aangekondigd. Amazon test in Canada al langer drones voor bezorging van pakketten, maar in de VS stuit het bedrijf op de beperkingen van de regelgeving.

Nog niet in Nederland

Onlangs noemde Amazon-ceo Jeff Bezos ook Nederland in het rijtje landen waar het bedrijf drone-bezorging zou testen. Maar mogelijk versprak Bezos zich: de Nederlandse Inspectie voor Leefomgeving en Transport ontving geen aanvraag van Amazon.

Ook Google en supermarktketens Walmart en 7-Eleven testen bezorging via drones. In Duitsland bezorgt DHL pakketjes met medicijnen met drones.

Bron: Bright.nl. Volg Bright ook op Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van