Tech

Microsoft onthult nieuwe Lumia-smartphones

06 oktober 2015 17:33 Aangepast: 27 april 2018 22:30

<p><strong>Nieuw van Microsoft: de Lumia 950 met 5,2-inch scherm en een XL-versie met een 5,7 inch scherm.</strong></p>&#13;

De Lumia 950 en de Lumia 950 XL hebben OLED-schermen (2560x1440 pixels) en een 20 megapixel camera met een Zeiss-lens. De camera kan filmen in 4K en heeft een optische stabilisatie. Ook worden de telefoons uitgerust met een 'Triple LED RGB'-flitser, die ervoor moet zorgen dat gezichten er niet wit uitzien als je de flitser gebruikt.

De toestellen worden opgeladen met het nieuwe USB-C. Volgens Microsoft kunnen de accu's binnen een half uur tot vijftig procent worden opgeladen. De telefoons krijgen 32GB aan opslagruimte, uit te breiden met microSD-kaartjes. Ook hebben ze een 'vloeibare koeling', waarover Microsoft verder niet in details trad.

Beide modellen worden uitgerust met Continuum, met die Windows 10-functie kun je van je telefoon een pc maken door er een muis, toetsenbord en monitor mee te verbinden. Verder ondersteunen de toestellen Windows Hello, wat het mogelijk maakt om met je gezicht de smartphone te ontgrendelen.

De Lumia 950 gaat 549 dollar kosten, de Lumia 950 XL wordt honderd dollar duurder. Beide toestellen zijn vanaf volgende maand beschikbaar in de VS. Volgens Microsoft Nederland worden de prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe Lumia's in ons land 'op een later moment bekend gemaakt'.

Daarnaast toonde Microsoft ook de goedkopere Lumia 550 van 140 dollar met een 5 inch hd-scherm, 5 megapixel camera en 8GB opslagruimte.

Lees ook:

Microsofts nieuwe apparaten? Ondergeschikt aan de apps-strategie

Lees ook:

Microsoft lanceert eigen laptop Surface Book met afneembaar scherm

Microsofts nieuwe apparaten? Ondergeschikt aan de apps-strategie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van