Ga naar de inhoud
Tech

Amsterdam krijgt eerste 'virtualreality-bioscoop'

<p><strong>In deze tijdelijke VR-bioscoop in Amsterdam heb je geen last meer van de anderen in de zaal.  </strong></p>

De bioscoop is een initiatief van reclamebureau &samhoud media, dat zich sinds een bezoek aan Silicon Valley ook bezighoudt met virtual reality. "Een halfjaar geleden mocht ik een kijkje nemen bij Jaunt, een belangrijk virtual reality-bedrijf uit de Verenigde Staten. Daar zag ik echt hoe gaaf virtual reality is en die ervaring wilde ik naar Nederland halen", aldus Jip Samhoud, eigenaar van &samhoud media.

Maar één dag

De bioscoop is maar één dag open: op 31 oktober, van 19.00 tot 24.00. Samhoud heeft het kantoor van zijn bedrijf omgebouwd tot een bioscoop waar iedereen met een Gear VR-bril op zijn of haar hoofd naar VR-films kijkt.

Samhoud: "Met dit initiatief willen we ook de consument kennis laten maken met de bioscoop 2.0. Het gave van VR is dat je echt midden in de film staat. Dat maakt de belevenis ook zoveel unieker dan een gewone bioscoop."

10 euro per kaartje

De pop-up-bioscoop biedt een mix van verschillende films en ervaringen aan, waar onder andere virtual reality-ervaringen van Jaunt worden getoond. De zaal biedt ruimte voor veertig tot vijftig mensen per voorstelling.

Zo'n voorstelling duurt drie kwartier en kost 10 euro voor een gewone stoel of 30 euro voor een loveseat, inclusief een glaasje champagne voor het verliefde stel. "Lekker romantisch met zijn tweeën, maar dan beiden met een virtual reality-bril op", grapt Samhoud.

Meer over virtual reality in Bright Ideas:

Virtual reality: van Silicon Valley naar Hollywood (op bezoek bij Jaunt in oktober 2014)

Disney pompt miljoenen in virtualreality-startup van Nederlander (september 2015)

VR: het vierde technologietijdperk

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl