Tech

Duurtest huisbeveiliging met Verisure, deel 2: de installatie

08 oktober 2015 12:50 Aangepast: 27 april 2018 22:30

<p><strong>Wij beveiligen sinds kort de boel met een Verisure-beveiligingssysteem. Hoe werkt de installatie?</strong></p><p></p>

Wie bij de bouwmarkt een beveiligingssysteem aanschaft kan zelf met de boormachine en de dubbelzijdig tape aan de slag. Bij Verisure mag en kan dat niet. Omdat het systeem in staat is om via de meldkamer de politie te waarschuwen moet het professioneel geïnstalleerd worden. De politie wil er niet aan denken wat er gebeurt als elke hobbyist een hotline naar 112 kan aanleggen met een deurcontact van een tientje van de Gamma. Dan wordt het knap lastig om de boel te bemannen op de meldkamer.

De camera met ledverlichting.

Het Verisure-systeem wordt dus bij je geïnstalleerd door een vakman. Dat is niet per se overbodige luxe trouwens. Onze installateur plaatste de camera in een hoek waar deze het minste tegenlicht heeft en toch zicht op de hele kamer. Daar moet je maar aan denken.

Deuren worden voorzien van een magneetcontact. Bij riskante plekken als de ketel en de wasdroger worden rookmelders opgehangen. In de ruimtes waar je verwacht dat een inbreker wel eens op zoek kan gaan naar iets leuks voor de trouwdag van zijn ouders of in een hoek zou willen pissen omdat er een grote kamerplant staat plaats je een camera. Dan is er nog een kneiter van een sirene, een bedieningspaneel en een Vbox waarmee het hele systeem zowel aan internet als gsm hangt. Je wilt geen inbraakgolf als het KPN adsl netwerk eruit ligt. Het bedieningspaneel kun je gebruiken met een zelf ingestelde code, maar je kunt ook een StarKey gebruiken. Een sleutelhanger die je even langs het paneel haalt om de boel aan of uit te zetten. Wel zo handig. Wel zo stoer.

Scherm uit de app met historie verwarming.

Scherm uit de app met status systeem.

Alle apparaatjes zijn vormgegeven door Philips. Ze zien er modern uit, maar missen het visuele "gewicht" van de apparaten van bijvoorbeeld Nest. Daarvoor zijn ze té plastic in uitstraling.

Installatie kost, zeker bij een woning met meerdere toegangswegen en te beveiligen ruimtes, wel een paar uur. Alle apparaten moeten niet alleen fysiek geplaatst, maar ook toegewezen worden aan het systeem. Daarna kun je ze zien in je online account en op de Verisure-app. Die app houdt per apparaat dat het kan meten ook exact de temperatuur bij over de afgelopen periode. Daardoor krijg je een mooi inzicht in je energieverbruik.

Volgende week meer over het Verisure-systeem.

Lees ook onze andere duurtests

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van