Tech

Hakkens' nieuwe project na Phonebloks: zo-kan-het-ook-video's

09 oktober 2015 18:28 Aangepast: 27 april 2018 22:30

<p><strong>Twee jaar na Phonebloks is designer Dave Hakkens eindelijk een nieuw project gestart: video's voor een betere wereld.</strong></p>&#13;

Voordat Dave Hakkens de wereld over ging met zijn Phonebloks, was hij een vrolijke student die ons elke keer weer verraste met kleine vriendelijke projecten. Of het nou de eetbare pen was, een verlengsnoerboek of een kruik die krimpte, elke half jaar smulden we weer van zijn gedachtekronkels.

Toen kwam de gedachtekronkel en afstudeerproject Phonebloks. En deze kronkel nam zo'n vlucht (ondertussen 21 miljoen views) dat het alle aandacht van Hakkens opslokte. Supervet, natuurlijk, maar hij miste het werken op z'n eigen houtje zeker.

Nieuw project: Story Hopper

En nu: tadaa! Eindelijk heeft hij weer tijd gevonden voor iets nieuws. Het gaat om de site Story Hopper, een platform waarop hij elke dag een video plaatst over het verbeteren van de wereld. Dat klinkt enorm en megalomaan, maar hij laat juist zien dat het ook op veel kleinere schaal kan. In de categorie: verbeter de wereld, begin in het klein.

Voorbeelden

Afgelopen maandag is hij ermee begonnen en ondertussen staan er vier video’s online. Zoals het idee om alle tandenborstels een centimeter kleiner te maken. Alles bij elkaar bespaar je daarmee 6400 kilo plastic per jaar. Want alles dat niet gemaakt hoeft te worden, is de grootste besparing, aldus Hakkens.

Hij nodigt je uit om mee te praten over de video’s en om zelf ideeën in te zenden. Dat gebeurt nog niet in de hoeveelheid van Phonebloks. Maar Dave weet als geen ander: wie veel teweeg wil brengen, moet klein beginnen.
Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van