Tech

Draadloze besturingsknop voor in de oren

19 oktober 2015 09:33 Aangepast: 27 april 2018 21:59

<p><strong>Ontwerper Pieter Husmann showt tijdens Dutch Design Week een oplossing voor automobilisten die hun telefoon blijven checken tijdens het rijden. </strong></p>&#13;

Argh, die onbedwingbare behoefte om te kijken wie je appt of anderszins bericht. Levensgevaarlijk bij 120 km per uur. Maar checken zullen we! Ook als de omstandigheden niet ideaal zijn voor het bekijken van je smartphone.

Pieter Husmann verbaasde zich over de risico's die automobilisten nemen om hun telefoons te checken en bedacht de Hélo; een 3D-geprinte oordop waarmee je je telefoon met een tikje van je vinger kunt aansturen.

De oordop is voorzien van een ronde schakelaar waarin verschillende functies geprogrammeerd kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld je Whatsappbericht of e-mail openen en deze laten voorlezen door je telefoon.

De Hélo kan ook gebruikt worden tijdens actievere momenten zoals een rondje hardlopen. Met een druk op de knop in je oor kun je je tussentijden afluisteren en je digitale hardloopcoach aansturen (of zijn bek laten houden)

Husmann liet de oordoppen in drie verschillende kleuren op maat printen met een polyjet 3D-printer. De prototype-bedieningsknoppen hebben een coating van 18-karaats goud, rood goud of rhodium. Een behoorlijk exclusief dingetje dus en het ziet er ook nog eens behoorlijk cool uit, zo'n gouden Hélo in je oorschelp.

De Hélo is Husmanns afstudeerproject van Design Academy Eindhoven en is te bewonderen op Dutch Design Week.

Zie ook: Dutch Design Week van start: check de Bright Tech Route

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van