Ga naar de inhoud
Tech

DDW: Deze kleding moet je een betere houding geven

<p><strong>Eindelijk een stijlvolle oplossing tegen een verkeerde houding aan je bureau? &#13; </strong></p>&#13; &#13;

Lees meer berichten over de Dutch Design Week op www.bright.nl/design.

Posture door ontwerper Jeffrey Heiligers bestaat uit kledingstukken voor mannen en vrouwen die oncomfortabel worden als je in een verkeerde positie zit. De naden zijn op een speciale manier samengesteld, zodat je kleding vervelend gaat zitten als je een slechte houding aanneemt. Op deze manier wordt je gestimuleerd om rechtop te zitten en staan. De spieren worden getraind en op een gegeven moment blijf je altijd goed zitten.

mannen posture

Jeffrey heeft in samenwerking met fysiotherapeuten verschillende soorten en stijlen gemaakt. Als basis heeft hij een 'Blueprint' gemaakt. Deze stukken zitten wat dichter op de huid en representeren de basis van Posture. Jeffrey heeft daarnaast een eigen interpretatie gegeven. Deze kledingstukken zien er uit voor dagelijks gebruik.

vrouwen posture

Toekomstperspectief

Posture is er in de maten xs tot xl. Of er ook een echte collectie-lijn ontstaat, is nog niet zeker. De vraag blijft of mensen hier echt behoefte aan hebben. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de kleding goed past. Misschien moet het wel op maat gemaakt worden om het juiste effect te krijgen.

Posture kun je bezichtigen op de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week.

Lees meer berichten over de Dutch Design Week op www.bright.nl/design.

Bekijk de reportage over DDW uit Bright TV: