Tech

Netflix en Youtube bijna 50 procent dataverkeer KPN

27 oktober 2015 10:35 Aangepast: 27 april 2018 21:59

<p><strong>We kijken graag video's van Youtube en Netflix: bijna 50 procent van het dataverkeer van KPN gaat op aan video's.</strong></p>

Dat maakt KPN bekend bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. In totaal zijn videostreams goed voor 50 procent van het dataverbruik op het vaste KPN-netwerk. Zo'n 25 procent van de data wordt thuis verbruikt met Youtube, zo'n 20 procent met Netflix en 5 procent met overige video's.

Vooral de populariteit van Netflix stijgt bij KPN. Waar Youtube een jaar geleden al 23 procent van het dataverbruik kostte, ging toen nog maar 12 procent op aan Netflix. Het gaat daarbij om een totaal van 2,8 miljoen gebruikers met vast internet van KPN. Dat is een stijging van 5 procent. Ruim 1,5 miljoen KPN-klanten hebben naast vast internet ook vaste telefonie en tv via KPN.

Daarnaast hebben ruim half miljoen vaste KPN-klanten ook een mobiel abonnement bij KPN. Het aantal mobiele klanten steeg afgelopen kwartaal met 88.000, naar een totaal van zo'n 3,9 miljoen. Bijna nog eens zo'n aantal, 3,8 miljoen, heeft nog een prepaid-kaart via KPN. Of er via de 4G-verbindingen van KPN ook zoveel video wordt gekeken als via de vaste verbinding is niet duidelijk.

Wel is bekend dat het algehele verbruik toeneemt. Gemiddeld verbruikt een KPN-klant bijna 1 GB per maand. Het aantal klanten dat voor een grotere mobiele bundel kiest blijft dan ook stijgen: afgelopen kwartaal had 45 procent van de klanten een bundel van 1 GB of groter, een jaar gelden was dat nog 25 procent.

Lees ook:

Niet alleen Netflix doet ’t: KPN maakt tv-serie

KPN komt met Netflix-rivaal inclusief live-zenders

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore