Tech

TopShop is eerste grote keten met pop-up vol 3D-geprinte sieraden

06 november 2015 20:41 Aangepast: 27 april 2018 21:28

<p><strong>'Fast fashion'-keten <a href="http://eu.topshop.com/?geoip=home" target="_blank">TopShop</a> heeft nu in zijn Londense winkel een pop-up shop met 3D-geprinte sieraden.&#13; </strong></p>&#13;

TopShop is hiermee de eerste kledingketen die 3D-geprinte accessoires vast onderdeel maakt van het assortiment - althans, voor de komende twee maanden. De pop-up shop sluit eind december.

Topshop werkt samen met 3D-print-platform WonderLuk, dat al op meerdere plekken in Engeland pop-up-shops heeft gehad. Bij TopShop zijn onder andere kettinghangers, armbanden, ringen en strikken te koop. Klanten kunnen online kiezen uit meerdere kleuren en formaten, maar de sieraden in de winkel zijn op voorraad geprint. Ze worden niet live gemaakt.

"De machines die wij gebruiken zijn te groot om in de winkel neer te zetten", aldus André Schober, mede-oprichter van WonderLuk. Jammer hoor. Ze hadden op zijn minst een Ultimaker of Cubify'tje neer kunnen zetten. Al was het maar om shoppers kennis te laten maken met de voordelen van deze mooie en - voor modewinkels - nieuwe technologie.

Lees ook:

Beroemd modelabel komt met jurk met 3D-geprinte borduursels

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van