Tech

Google Maps-app biedt eindelijk offline navigeren (op Android)

10 november 2015 22:56 Aangepast: 27 april 2018 21:28

<p><strong>&#13; Slecht nieuws voor TomTom: de Android-app van Google Maps maakt het nu makkelijk om kaartmateriaal op te slaan en zonder verbinding te navigeren.</strong></p>&#13;

Google heeft dinsdag een nieuwe versie van de Android-app voor Google Maps aangekondigd. Daarmee is het mogelijk om zelf gebieden te selecteren waarvan je de kaarten voor offline gebruik wilt downloaden. Gebruikers zien dan hoeveel MB het geselecteerde gebied op hun toestel in beslag neemt. Navigeren is na het downloaden dan ook mogelijk zonder een internetverbinding.

Als de app detecteert dat er weer een verbinding is, dan verschijnt de online versie van Maps, met onder meer live verkeersgegevens. De uitrol van de nieuwe Android-app is volgens Google gestart. Wanneer de update ook naar de iOS-app komt, is nog niet bekend. Onder meer Nokia-app Here biedt overigens op iOS al langer de mogelijkheid om offline te navigeren.

Handig op reis

Offline navigeren is vooral handig in het buitenland, omdat het roamingkosten voor dataverkeer voorkomt. Voor vertrek kan je makkelijk van alle gebieden op de route alvast de kaarten downloaden. Er zijn wel beperkingen aan de offline kaarten. Zo zijn sommige gegevens over bedrijven niet beschikbaar, zoals recensies en foto’s. Met de uitbreiding is de Google Maps-app een beter alternatief voor de dure app van TomTom geworden.

Lees ook:

Grote navigatie-apps Navigon en TomTom zijn 'de weg kwijt': check deze alternatieven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van