Ga naar de inhoud
Tech

In Walibi's nieuwe achtbaan zit je met een virtualreality-bril op

<p><strong>In deze achtbaan vlieg je door een virtuele wereld. En dat voel je ook echt tot in je tenen.</strong></p>&#13;

#BrightDay 2015: Heel veel virtual reality

In de volgende achtbaan van Walibi Holland krijg je een VR-bril op. Daarmee rijd je niet alleen door een virtuele wereld, maar voel je je reis door die wereld ook echt. Tot in je maag.

Geeft een flinke rollercoaster je niet genoeg adrenaline? Met een virtual reality-bril wanen bezoekers zich tijdens een ritje in een totaal andere omgeving. Zo rijd je een op zichzelf al spectaculaire achtbaan maar dan door een fantasiewereld. De mogelijkheden zijn eindeloos: een val eindigt in een diepe zwarte krater in de aardbol of in de bek van een draak. Onderweg word je belaagd door vliegende messen of elfjes. Verzin het maar.

De filmpjes die je door de vr-bril ziet, worden afgestemd op het verloop van de achtbaan, zodat je bewegingen matchen met wat je ziet. Daar komt nogal wat techniek bij kijken, aldus de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides die de coaster in Walibi aan het bouwen is.

Rapper Mr. Polska maakt de soundtrack van de attractie. De ride opent komend voorjaar. Tot die tijd kun je voor een vr-ride terecht in Europapark.

Het eveneens Duitse Huss Rides maakt ook bestaande achtbanen tot een nieuw attractie. "Deze nieuwe ervaring geeft een heel andere dimensie aan bestaande rides", zegt Mirko Schulze van Huss Rides.

Lees ook:

#BrightDay 2015: Heel veel virtual reality

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl