Tech

Anonymous en CloudFlare ruziën over sites moslimextremisten

18 november 2015 15:45 Aangepast: 27 april 2018 20:57

<p><strong>De Anonymous-activisten die de Islamitische Staat de oorlog hebben verklaard, verwijten CloudFlare dat het bedrijf helpt IS-sites in de lucht te houden.</strong></p><p></p>

CloudFlare helpt websites om enorme hoeveelheden dataverkeer door extra bezoekerspieken of DDoS-aanvallen op te vangen. Daarmee rijdt het bedrijf Anonymous, dat juist probeert om IS te ondermijnen met aanvallen via internet, in de wielen. Via verscheidene Twitter-accounts roepen de hackers CloudFlare daarom op om niet langer diensten te verlenen aan IS.

CloudFlare-CEO Matthew Prince is niet onder de indruk van die oproepen, zo verklaart hij tegenover The Register. Volgens hem kijkt zijn bedrijf niet naar de inhoud van de sites. Sterker nog: CloudFlare ondersteunt ook diverse sites die aan Anonymous zijn gelieerd, ook al wordt er regelmatig opgeroepen om de Anonymous-sites offline te halen.

Rotte appels

Met meer dan vier miljoen klanten is het onvermijdelijk dat er af en toe 'rotte appels' tussen zitten, stelt Prince. CloudFlare staakt de ondersteuning van websites echter alleen als het daartoe juridisch gedwongen wordt door de autoriteiten. In de praktijk willen opsporings- en inlichtingendiensten echter vaak dat dubieuze sites in de lucht blijven, zodat zij hun onderzoek kunnen voortzetten.

Het hosten van IS-sites is volgens Prince overigens allesbehalve lucratief. "Ik vermoed dat dergelijke personen betalen met gestolen creditcards, dus dat pakt niet goed voor ons uit."

Lees ook:

'IS wil mensen vermoorden via cyberaanvallen'

Europol maakt jacht op mensen achter ISIS-accounts op social media

'Islamitische Staat zamelt bitcoins in'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van