Tech

Tinder-ceo beweert: 'Onze app wordt niet gebruikt voor onenightstands'

19 november 2015 11:27 Aangepast: 27 april 2018 20:57

<p><strong>De ceo van Tinder ontkent dat zijn app vooral wordt gebruikt voor onenightstands: "Ik ben een romanticus".</strong></p><p></p>

Het is niet bijzonder dat een ceo van een grote startup een interview geeft, maar in het geval van Tinder-ceo Sean Rad wel. Het moederbedrijf van Tinder, Match Group, kan elk moment naar de beurs gaan en dan is het normaliter zo dat er geen interviews worden gegeven. En al helemaal geen opmerkelijk interview als dat The Evening Standard met Rad had.

Rad zegt dat hij een "romanticus" is die een huisje, boompje en beestje en "heel veel kinderen" wil. Hij is naar eigen zeggen "verslaafd" aan zijn app. Dat Tinder voornamelijk wordt gebruikt onenightstands? Daar denkt Rad anders over. Hij zegt namelijk vooral op het innerlijk te vallen.

"Daar is toch een term voor? Dat je opgewonden raakt over intellectuele dingen. Heet dat sodomie?" De journalist in kwestie verbetert Rad en geeft de juiste definitie. "Oh nee, dat is het zeker niet. Dat ben ik echt niet. Mijn god." Ook zou een "super bekend supermodel" hem hebben gesmeekt voor seks, maar heeft Rad haar afgewezen.

Daarnaast meldt Rad dat Tinder zo'n 80 miljoen gebruikers heeft die elke dag 1,8 miljard keer iemand naar links of rechts swipen. Dat klopt niet met de cijfers van Match Group, die naar buiten zijn gebracht voor de beursgang. Zij melden dat Tinder 9,6 miljoen dagelijkse gebruikers heeft en 1,4 miljard keer per dag swipen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van