Tech

Startup uit Maastricht komt met 3D-printer die in een koffer past

27 november 2015 09:18 Aangepast: 27 april 2018 20:57

<p><strong>3D-printers worden draagbaar. De Maastrichtse startup 3D By Flow heeft een inklapbare 3D-printer die zowel voedsel, als 'harde' materialen kan printen.</strong></p>&#13;

"Hij past in een koffer. Je klapt hem open en zet het frame op. Daarna kan je meteen beginnen met printen", vertelt Nina Hoff van 3D By Flow. Tot nu toe verkocht het bedrijf 23 apparaten voor zo'n 2500 euro. Vandaag presenteerde het team de uitvinding aan investeerders ter afsluiting van hun deelname aan Startupbootcamp.

De printer heeft geen ingewikkelde schroeven, maar werkt met magneetjes, waardoor de verschillende printkoppen gemakkelijk vervangen kunnen worden. Uiteindelijk is de 3D By Flow geschikt om zowel voedsel, als harde materialen zoals porselein en plastic te printen.

Gevriesdroogde voeding voor ouderen
"We richten ons onder andere op scholen omdat het apparaat gemakkelijk van het ene naar het andere klaslokaal gebracht kan worden. Daarnaast is de printer ook handig voor professionele designers die het nodig hebben om prototypes te maken. De medische industrie kan met de 3D By Flow zowel steunzolen, als voedsel printen."

Dat laatste is interessant voor bijvoorbeeld ouderen. "Zij kampen vaak met slikproblemen en krijgen daardoor niet de juiste voedingsmiddelen binnen. Dat kost heel veel geld voor de gezondheidszorg. Als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren door gevriesdroogde voeding te printen, dan zou dat fantastisch zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van