Tech

'Koptelefooningang sneuvelt in volgende iPhone'

28 november 2015 19:53 Aangepast: 27 april 2018 20:57

<p><strong>De volgende iPhone zou geen 3,5mm koptelefooningang krijgen. Koptelefoons zouden alleen via Lightning of Bluetooth werken.</strong></p>

Dat schrijft de site 9to5Mac, op basis van een 'betrouwbare bron' in Japan. Door het schrappen van de koptelefooningang zou de volgende iPhone weer iets dunner worden. Een Apple-patent wees onlangs ook op het verdwijnen van de speciale koptelefooningang.

Apple's Ligtning-poort ondersteunt al audio. De eerste koptelefoons die ermee werken zijn sinds kort te koop, maar het aanbod is nog klein. Bluetooth-headsets vormen een draadloos alternatief, maar zijn relatief duur.

Apple zou ook EarPods met een Lightning-connector willen meeleveren. Er zou een kleine DAC-audiochip in de connector zitten die de geluidskwaliteit verbetert.

Minder poorten

Apple wil van meer 'overbodige' poorten af. Zo heeft de nieuwe Macbook ook nog maar één usb-c-poort. De hele geschiedenis van Apple kent tal van momenten waarbij het bedrijf ook als een van de eerste grote merken afstapte van verouderde aansluitingen en technieken. Zo was Apple er vroeg bij met het killen van dvd-drives, floppy-disks en diverse aansluitingen.

Lees ook:

'iPhone 7 wordt waterdicht'

Tweede indruk: iPhone 6S

Eerste indruk: de nieuwe 12 inch MacBook

Uitpakparty: De nieuwe MacBook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van