Tech

Google werkt aan splitscreen-functie voor Android-tablets

11 december 2015 19:24 Aangepast: 27 april 2018 20:26

<p><strong>Android-tablets krijgen volgend jaar een splitscreen-functie. Ze worden dan net als Windows-tablets en iPads geschikter om mee te 'multitasken'.</strong></p>

Google wil het mogelijk maken om twee apps naast elkaar op het scherm te gebruiken op Android-tablets. Zo'n functie moet Android-tablets interessanter maken om te gebruiken voor werkdoeleinden. Dat blijkt uit antwoorden van twee Google-managers in een vragensessie op Reddit.

De splitscreen-functie zou in de volgende Android-versie 7.0 komen te zitten. "We herken hard aan verbeteringen aan Android voor tablets", zegt Glen Murphy, het hoofd van de gebruikersinterface voor Android en Chrome. "Splitscreen is een van de dingen waar we aan werken", vult zijn collega Andrew Bowers, manager consumentenhardware, aan. De splitscreen-functie zat eerst in een testversie van het huidige Android 6.0 'Marshmallow', maar haalde de definitieve versie niet.

Tablets als laptops

De verkoop van tablets is al tijden dalende. Google probeert net als andere grote techpartijen tablets weer interessanter te maken door ze te laten werken met aanklikbare toetsenbordjes. Ze zijn dan ook als een soort laptops te gebruiken. Dat is bijvoorbeeld mogelijk met Google's nieuwe high-end tablet Pixel C. Ook bracht Apple onlangs zijn iPad Pro op de markt, waarvoor eveneens speciale toetsenbordjes verkrijgbaar zijn. Microsofts Surface Pro-tablets hebben dit al enkele jaren.

Zowel Apple's iOS als Microsofts Windows ondersteunen al het werken met twee apps naast elkaar op tablets. Bij Microsoft is dat al sinds 2012 mogelijk op tablets met Windows 8. Apple introduceerde de functie in iOS 9 in september 2015. Wanneer het nieuwe 'Android N' verschijnt, is nog niet bekend. De kans is groot dat dat pas in het najaar van 2016 is.

Bekijk ook:

Uitpakparty iPad Pro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van