Tech

Human

05 september 2013 09:34 Aangepast: 27 april 2018 13:14

<p><strong>Beweeg 30 minuten per dag.</strong></p>

Human is een gezondheidsapp van Nederlandse bodem die je aanspoort iedere dag een halfuurtje te bewegen. De app registreert je beweging gedurende de dag. Het houdt op de achtergrond bij hoeveel je loopt, rent en fietst.

De app focust niet op stappen, maar beweging in minuten. De beloning vind je niet in de stukjes lopen naar de keuken om een zak chips te pakken, maar in de wandelingen die je buiten maakt. Wanneer je de dertig minuten hebt gehaald, ontvang je een notificatie. Je bouwt reeksen (streaks) op als het je meerdere dagen achter elkaar lukt.

Toch is Human niet alleen een app die minuten telt. Wanneer je op de teller tikt, krijg je een overzicht te zien met een kaartje, de afstand die je hebt afgelegd, de tijd en de gemiddelde snelheid. Naarmate de app langer gebruikt wordt, kan Human je bewegingspatronen gaan herkennen.

Volgens een van de makers is het doel om ooit notificaties uit te zenden die dingen zeggen als: ‘stap twee haltes eerder uit de metro en loop naar je werk, dan kom je alsnog op tijd’. Zo probeert Human je te stimuleren om gezonder te leven en meer te bewegen.

Download Human gratis voor iPhone

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van