Ga naar de inhoud
Tech

Paul McCartney-concert in 360 graden in Android-app

<p><strong><em>Live and Let Die</em> in 360 graden.</strong></p><p><strong></strong></p>

Paul McCartney. In 360 graden. Live and Let Die, inclusief bombastische lichtshow en heel veel rookmachines. Het kan voor mij niet veel beter dan dat. Helaas heb ik McCartney maar één keer live gezien, maar daar komt met deze Android-app een klein beetje verandering in.

De Paul McCartney-app van de startup Jaunt van Bright Day-spreker Arthur van Hoff laat je Live and Let Die in 360 graden meebeleven. Je kunt achter de piano van de oud-Beatle staan, of helemaal vooraan in het publiek. Vervolgens heb je de mogelijkheid om je smartphone te bewegen om zo semi-live het optreden mee te maken.

De app is ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met een kartonnen virtual reality-bril, waarbij het scherm van de smartphone wordt gebruikt om de beelden te tonen. Deze kartonnen brillen zijn reeds in de markt en veelal te koop voor een lage prijs. Google startte deze trend met Google Cardboard.

Download Paul McCartney voor Android (gratis)

Jaunt-oprichter Arthur van Hoff, een van de succesvolste Nederlanders in Silicon Valley, sprak tijdens Bright Day 4 over wat er komt kijken bij videoproductie voor virtual reality. Naast de Paul McCartney-app werkt Jaunt onder meer ook mee aan een oorlogsfilm voor VR-brillen.