Tech

Instant Articles van Facebook nu ook voor Android

17 december 2015 09:44 Aangepast: 27 april 2018 12:12

Facebook heeft Instant Articles, de manier om snel artikelen te lezen via het sociale netwerk, ook voor Android beschikbaar gemaakt.

Het nieuwsoverzicht van Facebook bestaat veelal uit linkjes naar nieuwsartikelen. Als je daarop drukt, laadt de website waar het artikel te vinden is. Bij Instant Articles wordt zo'n artikel direct binnen Facebook geladen, in een eigen design dat is gemaakt om je lekker te laten lezen.

Instant Articles waren al beschikbaar voor iOS, maar daar is nu ook de Android-app van Facebook aan toegevoegd. Een Instant Article is te herkennen aan de bliksemschicht rechts bovenin de afbeelding bij het artikel. 

De voordelen

Maar wat zijn nu de voordelen van Instant Articles? Allereerst laadt een Instant Article een stuk sneller dan een normaal nieuwsartikel. 

"Gemiddeld duurt het acht seconden om een online nieuwsartikel te laden binnen Facebook, verreweg het langzaamste van alle inhoud op Facebook. Met Instant Articles wordt de laadtijd tien keer zo snel als bij standaard onlineartikelen", meldt Facebook.

Daarnaast bieden Instant Articles meer mogelijkheden voor de lezer. Zo kun je de telefoon schuin houden om in te zoomen op foto's. Ook is er meer ruimte voor interactieve kaarten of gesproken toelichtingen en je kunt reageren op een specifiek onderdeel van het artikel.

RTL Nieuws en de NOS

In Nederland doen RTL Nieuws, NOS, NU.nl, Metro en Telegraaf mee aan Instant Articles. In het buitenland zijn dit onder andere Buzzfeed en The New York Times.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van