Tech

'Apple Music streamt volgend jaar high res-audio'

21 december 2015 09:17 Aangepast: 27 april 2018 12:12

Luisteraars van Apple Music zouden vanaf 2016 naar muziek in hogere kwaliteit kunnen luisteren.

Dat gerucht werd althans opgetekend door de Japanse website Macotakara. Verschillende bronnen dichtbij Apple hebben over de high-res muziekplannen verteld. Het bedrijf van Tim Cook zou momenteel werken aan een audioformaat waarmee gebruikers mogelijk muziek kunnen streamen met een sample rate van 96 kHz en een bitrate van 24 bit. Onduidelijk is wel of dat een grote verbetering is met hoe de audio nu klinkt, want Apple heeft daar nooit met een woord over gerept.

Koptelefoon via Lightning

Apple Music-concurrent Tidal biedt momenteel ook al audio in hogere kwaliteit aan dan dat van normale mp3’s. Apple kwam laatst nog in het nieuws met het gerucht dat de 3,5 mm-jack in het volgende iPhone-model zou verdwijnen. Koptelefoons zouden dan direct op de Lightning-poort aangesloten worden. Dat heeft als voordeel dat muziek in  hi-res gestreamd kan worden, want via de analoge koptelefoon-aansluiting hoor je muziek op cd-kwaliteit, wat een stuk lager is. Overigens zijn er al een paar hoofdtelefoons op de markt die van de Lightning-aansluiting gebruikmaken.

Een gewaardeerde analist uit de muziekindustrie genaamd Mark Mulligan voorspelde vorige week nog dat Apple Music naar 20 miljoen abonnees zal groeien in 2016. Momenteel zou het aantal volgens hem op 8 miljoen liggen. Apple maakte in oktober bekend dat er 6,5 miljoen betalende gebruikers waren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van