Tech

'Video toont behuizing iPhone 7 zonder thuisknop'

22 december 2015 13:21 Aangepast: 27 april 2018 12:12

Een video die uit de iPhone-fabriek lijkt te komen toont de 'iPhone 7'-behuizing. Opvallend: geen thuisknop meer?

In de korte video laat iemand in witte fabriekskleding en handschoenen een vermeend prototype van de iPhone 7 zien. Daarin zijn in ieder geval twee opvallende dingen te zien: de camera zit op de achterkant in het midden, recht boven het Apple-logo, en aan de voorkant is geen thuisknop te bekennen.

Die voorkant heeft net zoals veel andere huidige smartphones dat ook hebben geen zijranden: het glas loopt helemaal tot de rand door. En op de onderrand zit dus geen knop. Mogelijk is het drukgevoelige scherm dat in de iPhone 6S zit een aanloop naar een iPhone die zonder die thuisknop kan. Eerdere geruchten wezen hier al op; mogelijk zou de vingerafdruk van gebruikers via het scherm in plaats van met een thuisknop kunnen worden gelezen.

Koptelefoonaansluiting

Daarnaast is te zien dat aan de onderkant van de iPhone geen koptelefoonaansluiting zit. Dat sluit aan bij het recente gerucht dat de iPhone 7 alleen nog maar geluid via de Lightning-aansluiting zal sturen. De bovenkant van de vermeende iPhone 7 is in de video niet te zien, maar Apple plaatst de koptelefooningang al jaren niet meer bovenop.

Toch duurt het nog maanden voordat de iPhone 7 gepresenteerd zal worden, en is het niet aannemelijk dat het toestel al geproduceerd wordt. Daarom is het de vraag of het uiteindelijke toestel zo wordt als het prototype in de video.

Ook de betrouwbaarheid van de video is twijfelachtig. Hoewel het logo van iPhone-fabrikant Foxconn op de jas van de persoon in de video lijkt te staan, wordt het filmpje afgesloten door iemand die 'hé' roept, alsof diegene betrapt wordt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van