Tech

Nieuwe Google Glass voor zakelijke markt is opvouwbaar

29 december 2015 10:18 Aangepast: 27 april 2018 12:12

De Amerikaanse keuringsinstitantie FCC heeft enkele foto's van de nieuwe Google Glass gepubliceerd. De bril, die digitale informatie aan de echte wereld toevoegt, is opvouwbaar en wordt maar over één oor gedragen.

Google heeft de nieuwe augmented reality-bril nog niet officieel aangekondigd, maar het is al langer duidelijk dat de internetgigant aan een nieuwe variant van de slimme bril werkt. De eerste Glass kwam in 2013 uit.

Mensen met de bril kunnen onder andere berichtjes ontvangen, foto's en video's maken en navigeren. De beelden worden in het prisma geprojecteerd, waardoor het lijkt alsof de informatie in de 'echte wereld' zweeft.

De FCC keurde de bril deze zomer al goed, maar moest de foto's nog geheim houden tot een halfjaar na de keuring. Die deadline is inmiddels verstreken, zo schrijft 9to5Google.

Miniatuurvoorbeeld

Zakelijke markt

Het zou gaan om de Enterprise Edition: de zakelijke variant van Glass. De bril werd enkele jaren geleden tijdens de introductie van de eerste versie van Glass ook vooral door bedrijven gebruikt.

De bril wordt voornamelijk gebruikt door mensen die hun handen vrij willen hebben, zoals monteurs en chirurgen. In Nederland is onder andere Eneco een proef met Glass gestart, om monteurs tijdens hun werkzaamheden van relevante informatie te voorzien.

Een lichtje voor de privacy

De powerknop van de nieuwe Glass zit aan de achterkant en als de camera wordt ingeschakeld, brandt er voortaan een lichtje. De camera was één van de onderdelen waar het meeste kritiek op kwam, omdat het volgens critici inbreuk maakte op de privacy. Door het lichtje weten omstanders wanneer de camera is ingeschakeld en wanneer niet.

Verder is de nieuwe Glass waterdicht, ondersteunt de bril 5GHz-wifi-netwerken en is de chip een stuk krachtiger. Ook zou de behuizing de warmte van de chip beter verspreiden.

Het laden gebeurt voortaan via een magnetische lader in plaats van een kabel met een micro-usb-stekkertje. Het is onduidelijk of de accuduur van de Glass is verbeterd: de eerste editie van Glass hield het nauwelijks een dag uit. Google brengt naar verluidt een externe accu voor Glass uit, dat niet veel goeds voorspelt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van