Tech

Conceptcar met 1000 pk van Tesla-concurrent Faraday Future

05 januari 2016 08:49 Aangepast: 27 april 2018 12:12

Het mysterieuze autobedrijf Faraday Future onthulde vanochtend zijn elektrische conceptcar FFZERO1. Met 1000 pk motor en een modulair systeem.

Na maandenlange buzz werd het ontwerp van de elektrische auto getoond op technologiebeurs CES in Las Vegas. De eerste versie van de FFZERO1 is nog niet op de weg te zien geweest, maar Faraday Future heeft wel deze Youtube-video vrijgegeven: 

De auto is dan ook niet te koop, en komt misschien ook wel nooit in de showroom te staan. Het is voornamelijk een showmodel om te laten zien wat het bedrijf allemaal kán maken, schrijft The Verge. Faraday Future zegt zelf overigens wel in gelimiteerde versie de 'hypercar' te kunnen produceren.

Thumbnail

Op de site van Faraday Future lezen we wel aardig wat details. Zo weten we dat de conceptauto 321 kilometer per uur kan rijden, in drie seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan en een motorvermogen van 1000pk heeft.

Thumbnail

Er zit een glazen dak op, de bekleding is gemaakt van witte carbonvezels en het hoofd en de nek van de bestuurder worden beschermd met het Halo Safety System. Als chauffeur - er past één persoon in de wagen - krijg je via een helm water en zuurstof toegediend. Ook is het mogelijk om je smartphone in het midden van het stuur te plaatsen en als afstandsbediening voor de auto te gebruiken.

Thumbnail

De auto is gebaseerd op een modulair systeem, zegt Nick Sampson, vicevoorzitter en hoofd van de R&D-afdeling. De aandrijfsystemen en batterijen kunnen per auto worden aangepast, zowel in aantal, grootte als in kracht. "De batterij-architectuur doen we anders dan wie dan ook in de sector", zegt hij tegen The Verge.

Dat flexibele systeem is belangrijk voor het bedrijf, dat volgens geruchten wil gaan werken met een soort abonnementssysteem waarbij je als klant - afhankelijk van je wensen - van verschillende auto's gebruik kunt maken. De ene dag een sportwagen, de volgende een gezinsauto.

Faraday Future opereert al anderhalf jaar achter de schermen en alles wat het geheimzinnige bedrijf doet, is in nevelen gehuld. Het gaat een megafabriek bouwen voor 1 miljard dollar in de Amerikaanse staat Nevada, en wil daar 4500 mensen aan het werk gaan zetten.

Thumbnail

De visie van Faraday Future is om auto's te maken met een 'clean' design en een intuïtieve aansturing, een beetje zoals de visie van Apple bij elektronica. Er wordt dan ook hevig gespeculeerd wie er achter het bedrijf zit. De naam Apple wordt regelmatig genoemd, maar ook de Chinese miljardair Jia Yueting, die zijn geld verdiende met LeTV, de Chinese equivalent van Netflix.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van