Tech

Pas de look van je thermostaat aan je interieur aan

26 januari 2016 16:56 Aangepast: 27 april 2018 12:12

Match je thermostaat van het Nederlandse ThermoSmart nu met je interieur met een gepersonaliseerde afbeelding.

Een Nest, een Netatmo, een Tado, Toon of ThermoSmart, een slimme thermostaat lijkt wel de woongadget van deze winter. Hoewel het apparaatje veel doet voor je woongenot, is het meestal geen esthetische aanwinst voor je interieur. En dan hangt het ding ook nog op ooghoogte midden op de muur, of als je een draadloze variant hebt staat hij centraal in de kamer. Wat kun je daarmee? Wil je wel tegen zo’n bedieningspaneel van je cv-installatie aankijken? Meeliftend op de 'quantified self'-trend kun je het interessant vinden om te weten hoe het zit met de branduren, energierekening en luchtvochtigheid, net zoals je vroeger een barometer of weerstation in de hal had hangen. 

Ook dan mag een thermostaat er wel een beetje knap uitzien. Google’s Nest is een zorgvuldig vormgegeven stalen cirkel, Netatmo heeft een door topdesigner Philippe Starck gemaakt mat transparant blokje, Het Duitse Tado is een strak witte doos, Toon biedt een plastic tablet en het Nederlandse Thermosmart laat de keuze aan de koper. Het bedrijf lanceert nu namelijk ThermoArt; een translucente afbeelding die je op je thermostaat plakt. Hangt je thermostaat tussen de familiefoto’s, dan vermom je hem met een familiefoto. Beplak hem met een Mondriaan of Van Gogh, of zoals ik met een foto van de achterliggende muur. Zo valt je thermostaat niet op, of juist wel.   

Miniatuurvoorbeeld

ThermoArt is een statische folie die je op het front van de ThermoSmart slimme wifi-thermostaat kunt plakken. Het in Amsterdam en Arnhem gevestigde bedrijf biedt kant-en-klare designs maar je kunt ook een gepersonaliseerde folie-ontwerpen. De statische folie kun je gemakkelijk aanbrengen en verwijderen wanneer je een ander plaatje wilt gebruiken. 

Door slimme techniek ondervinden de verlichte touch-knoppen en het scherm geen hinder van de folie. De oplichtende temperatuur en andere waardes lees je er gewoon doorheen af, maar alleen als je het wil. Zonder aanraking zie je het zelf gekozen plaatje. Hoofd Design van ThermoSmart, Kodjo Kouwenhoven: "Bij het ontwikkelen van de ThermoSmart is erg veel aandacht besteed aan het design: strak en makkelijk in het gebruik. Met ThermoArt pas je de thermostaat nog verder aan je interieur aan. Je kunt bijvoorbeeld je eigen behang als ontwerp kiezen."

Miniatuurvoorbeeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van