Tech

'Apple Music nadert Spotify met 10 miljoen abonnees'

11 januari 2016 09:16 Aangepast: 27 april 2018 11:41

Na een half jaar zou Apple Music tien miljoen betalende abonnees hebben.

Dat schrijft althans de Financial Times op basis van ingewijde bronnen. Apple Music zou er elke twee seconde een nieuwe betalende gebruiker bij krijgen. In oktober zei Apple zelf nog dat er 6,5 miljoen betalende abonnees waren. Een maand later kwam de muziekdienst beschikbaar voor Android. Apple heeft niet gereageerd op de nieuwe aantallen.

Het gaat hard met Apple Music. Spotify heeft inmiddels 20 miljoen betalende abonnees. De Zweedse streamingsdienst had zes jaar nodig om tien miljoen abonnees te trekken, dat doet Apple dus in een halfjaar. In totaal heeft Spotify echter wel 75 miljoen actieve gebruikers, zo maakte de dienst in juni bekend.

Verwachting

Een maand geleden voorspelde muziek-analist Mark Mulligan nog dat Apple Music 8 miljoen betalende gebruikers zou hebben aan het eind van 2015. Daarnaast verwacht hij dat de dienst 20 miljoen abonnees heeft als 2016 op zijn eind loopt. Mocht Apple Music dat tempo aanhouden, dan haalt de dienst Spotify in 2017 in, als ook die dienst zijn huidige groei vasthoudt.

Apple heeft een doel gesteld om 100 miljoen gebruikers te trekken. Dat mag ambitieus genoemd worden, want Apple Music heeft geen gratis versie, alleen een proefperiode van drie maanden.

Er gaan ook geruchten dat Apple later dit jaar muziekstreams met een hogere geluidskwaliteit wil gaan ondersteunen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van