Tech

Handig: stuk karton voor staand werken

20 januari 2016 09:19 Aangepast: 27 april 2018 11:41

Opvouwbaar stabureau Oristand heeft plek voor een toetsenbord, muis en zelfs een beeldscherm.

Het mag bekend zijn: je kunt beter staand werken dan zittend. Maar waar haal je als je niet op je werkplek bent zomaar een stabureau vandaan? Oristand is een draagbaar stabureau voor maar 25 dollar. Oristand is een plat opgevouwen stuk wit karton dat je in luttele seconden uitvouwt tot een werkplek om staand te werken. No screw, no glue, en daarom kun je hem ook weer opvouwen en meenemen naar een volgende locatie, of achter de bank schuiven. Hij weegt 900 gram en kan 27 kilo tillen. 

Dat betekent dat deze Oristand wat meer aankan dan het gemiddelde opzetbureau. Hier zou je behalve een laptop zelfs een beeldscherm op kunnen zetten. Maar vooral, je kunt een toetsenbord en muis gebruiken waar de meeste concurrenten enkel je laptop omhoog tillen.

De bureauverhoger is gemaakt door CEO van de socialmedia-tool Hootsuite, die zelf met rugklachten kampte. Hij kon geen goedkope, milieuvriendelijke oplossing vinden en ging zelf aan de slag. Blijkbaar is de Canadees niet zo groot want hij heeft het ontwerp gebaseerd op een mens van 1,52 tot 1,83 meter lang. Dat is helaas voor veel Nederlandse mannen aan de lage kant. Voor 25 dollar kun je je echter geen buil vallen.

Alternatieven zijn het draagbare stabureau Levit8 van 30 dollar dat je zo in je laptopsleeve meeneemt (maar waar je geen toetsenbord op kwijt kunt). Het echte werk is de 'full size' Standing desk van 85 dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van