Tech

Duitsland pompt 2 miljard in elektrisch rijden

18 januari 2016 15:22 Aangepast: 27 april 2018 11:41

Duitsland trekt 2 miljard euro uit om het rijden in elektrische auto’s te bevorderen. Het geld wordt onder meer gebruikt voor aanschafpremies.

Elektrisch rijden komt in Duitsland nog niet echt van de grond. Begin vorig jaar reden er 18.948 elektrische auto’s rond op de Duitse wegen, en in het afgelopen jaar werden er 12.363 nieuwe e-auto’s verkocht. Teleurstellend weinig gelet op de doelstelling van de Duitse regering om in 2020 een miljoen elektrische auto’s over de Autobahn te laten zoeven.

Om het gebruik van auto’s met een stekker aan te jagen trekt de Duitse minister van Economie, Sigmar Gabriel, nu 2 miljard euro uit, meldt Die Zeit. Het geld wordt ingezet voor subsidies op elektrische auto’s en om meer laadpalen neer te zetten. Ook wil de regering dat de overheid zelf vaker voor elektrisch rijden kiest.

In Nederland was vorig jaar bijna 10 procent van alle auto’s voorzien van een stekker, zo blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Er zijn in Nederland aanmerkelijk meer (snel)laadpunten dan in het veel grotere Duitsland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van