Tech

Bright Ideas: Bots kunnen het beter

24 januari 2016 17:15 Aangepast: 27 april 2018 11:41

Waarom slimme chatbots dit jaar uitgroeien van gimmicks tot echt handige toepassingen.

Chatbots worden de beste manier om het internet voor je karretje te spannen, legt Floris Poort uit in dit artikel ons webmagazine Bright Ideas: "Geen gedoe met menu’s en invulvelden, gewoon antwoord geven in het tekstveld, alsof je het tegen een kennis hebt. (...) Vragen stellen in de vorm van tekst is vertrouwder en laagdrempeliger dan praten tegen een spraakassistent als Siri. Iets in het tekstveld van een chat-app tikken doen we de hele dag, waarom zouden we op die manier dan niet ook dingen op internet zoeken? Of eten bestellen, vragen wat het weer wordt, vragen hoe je het snelst thuis komt, of al die andere dingen waar we nu nog handmatig een app voor openen en info intikken?"

"Chatbots kunnen eindeloos uitgebouwd worden. Hun uiterlijk en werking bestaat totaal binnen chat-apps, één van de weinige interfaces die al sinds de eerste chatrooms onveranderd is gebleven. Dat maakt de chatbot goed bestand tegen de tand des tijds, iets wat je van sites en apps niet kan zeggen. Steek tijd en geld in een chatbot en hij wordt er beter van, terwijl je bij sites en apps steeds weer moet investeren om alleen al updates van browsers, systemen en schermgroottes zonder problemen bij te benen."
Lees gratis dit hele artikel in Bright Ideas

Bright Ideas: elke twee weken

Bright Ideas is ons tweewekelijkse webmagazine met 'verdieping over vernieuwing'. Een jaar lang toegang tot alle artikelen kost 24 euro. Blendle-gebruikers kunnen de artikelen ook los lezen.

Verder in Bright Ideas editie 045:

Waar we naar uitkijken in 2016

We presenteren in koppels de gadgets, films, series, games en apps waar we in 2016 het meest naar uitkijken. Met onder meer VR-bril Oculus Rift, de verfilming van het boek The Circle, de indie-game Firewatch en de HBO-serie Vinyl. En eindelijk draadloze oordopjes?

Futurama op de CES

Daniël was in Las Vegas op de jaarlijkse hoogmis van de tech-industrie: de Consumer Electronics Show. In plaats van de nieuwste gadgets voor consumenten zag hij vooral futuristische prototypes. De CES gaat meer dan ooit over de toekomst.

Stack: Dropbox-rivaal uit Leiden

Stack is de nieuwe concurrent voor Dropbox en iCloud. Hostingbedrijf TransIP geeft je 1 terabyte gratis opslagruimte in de cloud. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? En waarom doen ze dit? Een interview.

Vaarwel plug-in hybride

In de nieuwe belastingregels worden plug-in hybrides niet langer gelijkgesteld aan volledig elektrische auto's. Da's terecht maar kunnen we daarmee de auto met accu én brandstofmotor ten grave dragen? Rutger hoopt het van harte, maar het duurt nog wel even.

Video Vault: Holorama en Rebel Scum

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo’s voor je. Ben je meteen weer bij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore