Tech

iOS bevat verwijzingen naar supersnel WiFi-alternatief LiFi

19 januari 2016 10:51 Aangepast: 27 april 2018 11:41

In de code van iOS 9.1 zijn verwijzingen gevonden naar LiFi, het supersnelle alternatief voor WiFi dat met licht werkt.

Lifi is momenteel nog erg experimenteel, toch komt de techniek in code van iOS 9.1 al voor, ontdekte Twitter-gebruiker Chase Fromm. Apple-site AppleInsider bekeek de code van iOS 9.1 en bevestigt dat lifi wordt genoemd.

Bij Lifi wordt data overgebracht met licht, waar dat bij wifi met radiostraling gebeurt. Door led-lampen op een bepaalde manier en onzichtbaar voor het menselijk oog te laten knipperen, kan data worden overgebracht. Dat niet alleen, lifi belooft ook nog eens razendsnel te worden.

Omdat er licht wordt gebruikt werkt lifi uiteraard niet over een grotere afstand, en al helemaal niet door muren heen. Maar in potentie kan de techniek wel vrij goedkoop aan te leggen netwerken opleveren.

Een andere toepassing van de techniek is een soort variant op de iBeacon. Zo kan je telefoon bepaalde dingen doen wanneer die door een bepaalde lifi-lamp wordt beschenen. Het lijkt niet aannemelijk dat Apple welke functie van lifi dan ook binnen afzienbare tijd voor consumenten beschikbaar maakt; daarvoor is de technologie nog niet klaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van