Tech

'Amazons bezorgdrones zijn meer als paarden dan als auto’s'

19 januari 2016 12:46 Aangepast: 27 april 2018 11:41

De bezorgdrones van Amazon worden slim op dezelfde manier als paarden dat zijn, om ongelukken te voorkomen.

Het is waarschijnlijk voor het eerst dat iemand een vliegende robotbezorger heeft vergeleken met een paard. Toch zit er wat in de uitspraak van Amazon vice-president Paul Misener in gesprek met Yahoo Tech. "Deze drones zijn meer dan paarden dan als auto’s, en ik zal uitleggen waarom", aldus Misener. "As je een kleine boom in je voortuin hebt staan, en je wil daar om een of andere reden je auto tegenaan rijden, dan kan je dat doen. Je partner zal er niet blij mee zijn maar je kan het doen. Maar probeer maar eens met een paard tegen een boom te rijden. Dat doet hij niet. Het paard ziet de boom en gaat er omheen. Onze drones ontwijken bomen op dezelfde manier, omdat ze weten dat ze er niet tegenaan moeten vliegen."

Schieten op drones

In het interview gaat Misener ook in op de vraag waar de bezorgdrones als eerste in de praktijk zullen worden ingezet. De VS lijkt misschien de meest logische plek voor de Amerikaanse webwinkel, maar regelgeving zou best weleens dwars kunnen liggen. De VS is streng wat drones betreft, daarom test Amazon zijn bezorgdrones ook in Canada.

Mocht het trouwens zo ver komen dat onverlaten bezorgdrones in de toekomst uit de lucht gaan schieten: daar is niks aan te doen. Misener onderschrijft dat het zomaar zou kunnen gebeuren, maar hoopt dat de nieuwigheid van zulke berovingen er voor dieven snel vanaf gaat.

Verschillende drones per weersituatie

Amazon ontwikkelt momenteel tal van verschillende drones die pakketjes moeten gaan bezorgen. Volgens Misener werkt het bedrijf aan drones voor verschillende situaties, zoals drones die bij droog weer vliegen of in de regen, in dorpen of in steden en die landen in achtertuinen of tegen flatgebouwen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore