Ga naar de inhoud
Tech

Waterbesparende boxershort wint prestigieuze prijs

Boxershortbedrijf VanHulley won de 'televizierring' voor duurzame bedrijven tijdens het World Economic Forum in Davos.

Felicitaties aan het Groningse naaiatelier Van Hulley. Het bedrijfje dat bijstandsvrouwen vooruit helpt door het maken van boxershorts uit overhemden, is in de prijzen gevallen tijdens het World Economic Forum in Davos. De jaarlijkse bijeenkomst van 2500 wereldleiders uit het bedrijfsleven, de politiek, wetenschap en journalistiek beloonde VanHulley met de tweede prijs voor bereikte bijdrage aan de 'circulaire economie', na multinational Canon. Zo is er een berg katoen bespaard die goed is voor een besparing van 2,2 miljoen liter water en de nodige pesticiden. 

Bij de start in 2012 schreef Bright al over Van Hulley. Stoppels en baarden bleken oprichtster Jolijn Creutzbergs beste vrienden: "Daardoor slijten overhemden snel bij de boord. Zonde om er een poetslap van te maken terwijl de rest van de stof nog goed is. Een weduwe laat voor haar zoon een boxer maken uit vaders overhemd, iemand wil de bloes die hij droeg tijdens een sollicitatie nog even bij zich houden, maar het merendeel van de opgestuurde bloezen zat niet lekker of past niet meer. Bovenstaande blouse leek mijn ega leuk op vakantie, maar bleek thuis in Amsterdam toch iets te 'surfy' loose. Hij lag al 10 jaar in de kast. 

Iedere Van Hulley wordt genaaid met feloranje naaigaren en heeft een herkenbaar - over de broek te dragen - achterflapje gemaakt van de overhemdboord. In plaats van een tekst op de elastieken band kun je dat flapje laten vertellen dat je niet zomaar wat om je kont draagt.

'Van Hulley' slaat niet alleen op dat het van jou is, maar ook op de naaisters. "Allemaal vrouwen die anders thuis zouden zitten en nu op weg naar werk worden geholpen." 
En de prijs? Niet veel duurder dan een Borg. Stuur je overhemd op in een envelop en je krijgt hem voor 27,50 euro terug als unieke boxer in een fraaie doos. Hij is er ook voor damesbillen.