Tech

Apple heeft geheime VR-divisie

31 januari 2016 12:54 Aangepast: 27 april 2018 11:10

Bij Apple werken honderden mensen in een geheime research unit aan virtual reality-headsets.

Dat meldt de Financial Times op basis van ingewijden. De werknemers zijn onder meer afkomstig van overgenomen bedrijven, zoals het recent opgekochte Flyby Media. Flyby Media is een augmented reality start-up die mobiele apparaten in staat stelt om om zich heen te ‘kijken’. Zo ontwikkelde Flyby Media een app waarmee je objecten, zoals een hoed of een drinkbeker, kunt ‘scannen’.

Apple wil de overname van Flyby Media wel bevestigen maar verder geen toelichting geven op zijn VR-plannen. Behalve de overname van Flyby Media zijn er echter tal van aanwijzingen dat Apple groot inzet op virtual reality.

Eerder nam Apple bijvoorbeeld al verscheidene AR- en VR-start-ups over, zoals Metaio, Faceshift en PrimeSense. Daarnaast heeft het bedrijf recent de vooraanstaande VR-onderzoeker Doug Bowman in dienstgenomen. Ook heeft Apple de afgelopen maanden werknemers weggelokt bij bedrijven zoals bij Microsoft en de camera start-up Lytro.

Steve Jobs

Een jaar of tien geleden werkte Apple onder leiding van Steve Jobs ook al aan virtual reality-headsets. Een klein team vroeg destijds verscheidene patenten aan, maar het idee werd al snel weer losgelaten.

Deze keer lijken de plannen een stuk serieuzer. “Het is echt cool”, verklaarde CEO Tim Cook over virtual reality bij de presentatie van Apple’s cijfers. “En het heeft mooie toepassingen.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore