Tech

Whatsapp én Gmail hebben nu 1 miljard gebruikers

02 februari 2016 12:18 Aangepast: 27 april 2018 11:10

WhatsApp is niet de enige die de magische grens van 1 miljard gebruikers is gepasseerd. Ook Google's Gmail is dat nu gelukt, na al die jaren.

Gmail heeft er vele jaren langer over gedaan om de 1 miljard maandelijkse gebruikers te bereiken dan Whatsapp van Facebook, maar nu is het dan zover. Google-ceo Sundar Pichai liet dat weten tijdens het bekend maken van de cijfers van het vierde kwartaal van 2015. Gmail zou in mei vorig jaar de 900.000 voorbij gestreefd zijn, en in de tweede helft van het jaar is de miljard gehaald.

Opmerkelijk is dat Pichai ook bekendmaakte dat 10 procent van alle Gmails automatische antwoorden zijn van smart replies, de functie die met kunstmatige intelligentie antwoorden op mailtjes kan geven. Overigens is Gmail met deze mijlpaal lid geworden van Google's 'miljardenclub'. Search, Chrome, Play, YouTube, Android en Maps hebben ook 1 miljard gebruikers.

Whatsapp meldde toevallig bijna tegelijkertijd zijn miljard gebruikers. WhatsApp werd in 2014 door Facebook overgenomen. Toen waren er nog 'maar' 450 miljoen gebruikers. Met de deal was een bedrag gemoeid van ongeveer 19 miljard dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van