Tech

Twitter toont nu 'beste tweets' in de tijdlijn (maar er is een opt-out)

10 februari 2016 17:45 Aangepast: 27 april 2018 11:10

De nieuwe tijdlijn van Twitter is er, maar je kunt hem zelf uitzetten.

Het zat eraan te komen, maar nu is het zover: Twitter begint de uitrol van een tijdlijn op basis van algoritmes. Dat schrijft Twitter op zijn blog. Twitter dwingt gebruikers (vooralsnog) niet om van de nieuwe tijdlijn gebruik te maken, maar schakelt de functie wel automatisch voor gebruikers in. Daar krijgen zij dan wel melding van, met de mogelijkheid om het direct uit te schakelen via de instellingen.

Beste tweets eerst

In de instellingen staat een nieuwe mogelijkheid om tweets op basis van 'beste tweets eerst' te rangschikken, in plaats van op omgekeerd chronologische volgorde. Kies je daarvoor, dan gebruikt Twitter een algoritme om te bepalen welke tweets voor jou het meest relevant zijn. Dat doet de app alleen als je Twitter opent, ververs je de tijdlijn, dan krijg je gewoon de nieuwste berichten te zien.   

De komende weken komt de vernieuwing naar Twitter voor iOS en Android. Vooralsnog valt de webversie en desktop-app buiten de boot.

Er ontstond de laatste tijd veel commotie rond de nieuwe functie van Twitter. Veel critici menen dat Twitter hiermee meer op Facebook gaat lijken, het platform dat eveneens van algoritmes gebruikmaakt om posts te tonen. De verandering op Twitter lijkt vooralsnog minder heftig dan verwacht, eigenlijk maakt de dienst van 'Terwijl je weg was' een meer standaard functie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van