Ga naar de inhoud
Tech

Conrad introduceert techniek aan kinderen met 'Klooikoffers'

Er komen pakketten met gereedschap waarmee kinderen zelf met techniek aan de slag kunnen gaan.

Conrad? Die naam doet wellicht een belletje rinkelen, maar waar ken je ze ook al weer van? Het van oorsprong Duitse concern is met een assortiment van meer dan 400 duizend artikelen Europa's grootste webwinkel in elektronica en techniek. Want wat kun je tegenwoordig nou niet online kopen? In elk geval complete decoupeer-zagen en soldeerboutsets, zo blijkt.

Het bedrijf is nu in zee gegaan met Stichting Lekkersamenklooien om samen verschillende 'klooikoffers' te ontwikkelen: goedkope pakketten met gereedschap, waarmee kinderen op een laagdrempelige manier spelenderwijs met techniek aan de slag kunnen gaan. Stichting Lekkersamenklooien heeft tot doel zoveel mogelijk mensen aan het ‘klooien’ (lees: maken, onderzoeken, zelf bouwen) te krijgen en is een initiatief van kidsexpert Astrid Poot, die je wellicht nog kent van de Kids Corner op Bright Day. Conrad wil op zijn beurt graag uitvinders klaarstomen. Het idee is dat scholen en bibliotheken middels de klooikoffers via een uitleensysteem kinderen met gereedschap leren kennismaken.

'Maken' moet blijven

Waar kinderen als kleuter expert waren met vingerverf, zijn ze in groep 8 volledig vergroeid met de iPad, aldus de initiatiefnemers. De klooikoffers moeten ervoor zorgen dat het ‘maken’ in de echte wereld niet verdwijnt. Beide partijen verwachten de eerste koffers begin april te leveren. Daarnaast worden er klooikoffers ontwikkeld om rechtstreeks aan gezinnen thuis aan te bieden.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl