Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Slimme tandenborstel Oral-B weet precies waar je poetst

22 februari 2016 11:28 Aangepast: 27 april 2018 10:39

Oral-B's Genius-tandenborstel heeft locatietracking, zodat je elk stukje van je gebit poetst. We zagen 'm in actie op MWC in Barcelona.

Oral-B is al heel lang bezig met slimme tandenborstels, die weten hoe goed je poetst. In 2007 maakte ik al een uitpakparty van de Oral-B Triumph-tandenborstel met een los schermpje die als een 'TomTom voor je tanden' je liet zien waar je moest poetsen.

Door de jaren heen heeft Oral-B deze technologie dankzij allerlei nieuwe sensoren steeds verder verbeterd. Collega Daniël testte in 2014 de Oral-B Pro 7000 Smartseries die na koppeling aan je smartphone je poetsgedrag in de gaten hield en deze data doorstuurde naar je tandarts.

De nieuwe incarnatie van Oral-B's slimme tandenpoetstechnologie heet de Genius. Deze nieuwe tandenborstel ondersteunt Position Detection System (PDS). Dit systeem maakt gebruik van de camera in je smartphone en bewegingssensoren in de tandenborstel om te tracken waar je in je mond aan het poetsen bent. Algoritmes analyseren deze data en weten als het ware waar je tanden in je mond zich bevinden. Je gebit wordt vervolgens in zones opgedeeld. Poets je een zone niet goed genoeg, dan wordt je daar via de app op geattendeerd.

Bij de tandenborstel wordt een zuignap meegeleverd om je smartphone op de spiegel te monteren. Gelukkig dat steeds meer smartphones waterdicht zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore