Tech

Nieuwe HP-smartphone is ook een volledige pc of laptop

22 februari 2016 16:31 Aangepast: 27 april 2018 10:39

Windows 10 biedt de mogelijkheid om een smartphone als volwaardige pc te gebruiken, HP heeft één van de eerste modellen waarmee dat kan.

Het idee om je smartphone bij aankomst thuis of op kantoor in een groot scherm met muis en toetsenbord te steken bestaat al langer. Microsoft maakt het met Windows 10 voor het eerst laagdrempelig mogelijk, en HP presenteerde tijdens Mobile World Congress maandag één van de eerste toestellen waarmee je de zogenoemde Continuum-functie van Windows 10 kan gebruiken.

De HP Elite x3 heeft een 5,96 inch qhd-scherm, en gebruikt een Qualcomm Snapdragon 820-chip met 4 GB werkgeheugen. Dankzij het HP Desk Dock kun je de telefoon aansluiten op een monitor middels Displayport. Ook heeft het Desk Dock twee reguliere usb-aansluitingen, en één usb-C.

Smartphone drijft laptop aan

Opvallend is de HP Mobile Extender, een erg dunne laptop die de rekenkracht van de Elite x3 gebruikt. De chiploze laptop heeft een 12,5 inch full hd-scherm, weegt 1 kilo en beschikt uiteraard wel over een eigen toetsenbord, trackpad en accu.

Miniatuurvoorbeeld

De Elite x3 kan zowel draadloos als via usb-c worden aangesloten op de Mobile Extender. Inloggen kan op de HP Elite x3 met zowel vingerafdruk- als irisscan. De telefoon, het Desk Dock en de Mobile Extender worden in de zomer verwacht, voor een nog onbekende prijs.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van