Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Lekker Brikkon: nieuw gebruik voor oud speelgoed

06 maart 2016 11:37 Aangepast: 27 april 2018 10:39

Deze houten 'doorbouwplaten' maken van je eigen LEGO nieuw speelgoed.

Met de houten doorbouwplaten van Brikkon bouw je de mooiste dingen gewoon met de LEGO die je al hebt. Zo geef je bestaand speelgoed weer een nieuw gebruik. Brikkon is bedacht door de Rotterdamse ontwerper Chris Koens, die je kunt kennen van zijn gevederde klokje Koekoek of de deze koffiekopjes.

Al weken zeurden zijn twee dochters om een speelgoedmanege, toen hij besloot er zelf een voor ze te maken. Al schetsend kreeg hij een idee dat hij in samenwerking met Ramón Middelkoop (van de lederen My Paper Bag) verder ontwikkelde. Dat was het begin van Brikkon; houten doorbouwplaten waar je met alle soorten speelgoed (waaronder LEGO) je eigen creaties op en aan kunt bouwen.

LEGO krijgt met Brikkon een nieuwe dimensie, en legt de brug om ook Jenga, Duplo, Barbie of Skylanders mee te laten spelen. Het spelen zelf wordt ook breder: eerst de bouwplaat in elkaar zetten en dan met eigen steentjes en fantasie verder bouwen. De houten bouwplaten kunnen met verf of stiften versierd worden, en voor je het weet is er touw en plakband uit de kast getrokken. Zijn ze er klaar mee, dan kan Brikkon als flatpack opgeborgen worden tot een volgende keer. Kijk hier wat kids met Brikkon gebouwd hebben.

Er zijn nu twee modellen op de markt; een boomhut met ladder en schommel (17,95 euro) en een kasteel met een katapult waarmee je bouwsteentjes kunt afvuren (19,95 euro). Wordt afgeleverd in de brievenbus en dan lekker 'Brikkon met Lego(n)'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore